συναίσθημα, εκδήλωση, συμπεριφορά, θεραπεία,εγκέφαλος, στεναχώρια, διαταραχές
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Η ακόμα μπορεί να θυμώσει και να βγει εκτός εαυτού για κάτι που δεν άξιζε τόση οργή. Στις περιπτώσεις αυτές οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.

Αν και αυτές οι εμπειρίες υπερβολικής θλίψης ή υπερβολικού θυμού είναι συνηθισμένες, όταν εμφανίζεται σε τακτική βάση αυτή η αλληλουχία συναισθηματικών εξάρσεων που είναι δυσανάλογες με αυτό που πραγματικά συμβαίνει, ονομάζονται συναισθηματική αστάθεια και δεν πρόκειται για τόσο συνηθισμένη κατάσταση. Οταν είναι κάποιος ασταθής συναισθηματικά, τείνει να υποδηλώνει την παρουσία μιας σειράς συνθηκών που μπορεί να περιλαμβάνουν και τον εγκέφαλο.

Τα συμπτώματα της συναισθηματικής αστάθειας μπορεί να ποικίλουν μεταξύ των ανθρώπων αλλά και σε ό,τι αφορά τη συχνότητα της έκφρασης. Ασταμάτητο γέλιο ή εντονότατο κλάμα είναι δύο παραδείγματα. Μερικοί άνθρωποι το βιώνουν αυτό με εκρήξεις και μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν τρεις συναισθηματικές υπερβολικές εκφράσεις σε διαφορετικές στιγμές. Οταν συμβαίνουν αυτές οι εκφράσεις οι άνθρωποι απογοητεύονται και στενοχωριούνται γιατί σε αντίθεση με άλλες μορφές διαταραχών, οι περισσότεροι έχουν επίγνωση ότι η συναισθηματική τους αντίδραση ήταν υπερβολική σε σχέση με την περίσταση. Μπορεί ακόμα και να είναι εξαιρετικά οδυνηρή γι’ αυτούς σε τέτοιο βαθμό που να θελήσουν να απομονωθούν κοινωνικά.

Οι αιτίες της συναισθηματικής αστάθειας είναι ποικίλες. Οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι ή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα εκφυλιστικής πάθησης του εγκεφάλου όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η πλάγια μυατροφική σκλήρυνση.

Οσοι πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ μπορεί να αναπτύξουν συναισθηματική αστάθεια. Επίσης, εμφανίζεται μερικές φορές σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες όπως η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα ή τα συμπτώματα μπορεί να είναι ενδεικτικά της επιλόχειας κατάθλιψης ή της ψύχωσης. Μπορεί ακόμα να υπάρχουν και άλλες αιτίες.

Τα συμπτώματα της συναισθηματικής αστάθειας τείνουν να είναι πιο πιθανό να συμβούν  σε ορισμένες χρονικές στιγμές. Η ξαφνική υπερβολική έκφραση συναισθημάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα συχνή όταν οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι ή υπό πίεση, σε άγνωστες καταστάσεις ή σε περιόδους έντασης. Η ανησυχία για την ξαφνική έκφραση συναισθηματικής αστάθειας μπορεί να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.Μέρος της θεραπείας αυτής της διαταραχής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν στρατηγικές αντιμετώπισης και τρόπους να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις που θα τούς επιτρέπουν να έχουν κάποιον έλεγχο. Για παράδειγμα αν το άτομο βρίσκεται σε οικείο ή σχετικά οικείο περιβάλλον και ζητήσουμε από τα άλλα άτομα να αγνοήσουν μια συμπεριφορά όπως το νευρικό γέλιο, μπορεί να είναι ένας τρόπος το άτομο με τη συναισθηματική αστάθεια να σταματήσει το νευρικό του γέλιο γρηγορότερα.

Υπάρχουν κι άλλες θεραπείες για την γρήγορη αλλαγή των συναισθημάτων. Αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα που βοηθούν ελαφρώς να γίνουν οι αντιδράσεις περισσότερο ήπιες, όπως είναι ορισμένες μορφές αντικαταθλιπτικών. Επιπρόσθετη θεραπεία για τη συναισθηματική αστάθεια θα μπορούσε να έχει τη μορφή γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας. Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να είναι χρήσιμες και να οδηγήσουν το άτομο έξω από τη συναισθηματική αστάθεια σε μεγάλο βαθμό.

Δεν είναι, ωστόσο, ο καθένας έτοιμος να δεχθεί την ψυχολογική χαλάρωση ή να αντιμετωπίσει τις στρατηγικές θεραπείας. Εάν συμβεί μια σοβαρή επιδείνωση στον εγκέφαλο, η συναισθηματική αστάθεια μπορεί απλά να γίνει ανεκτή, υπό τον όρο ότι δεν βλάπτει το άτομο που πάσχει απ’ αυτήν. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση προχωρημένης άνοιας ή σε περίπτωση σοβαρής επιβράδυνσης ή και ανεπανόρθωτης ή μαζικής βλάβης στον εγκέφαλο.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. 

medinova


Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*