άσκηση, πλάτη, μονόζυγο, μύες, σώμα, ενδυνάμωση, προβλήματα, σώμα
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Ασκήσεις για πλάτη σε μονόζυγο

Συχνά παραβλέπεται, η απλή άσκηση σε μονόζυγο, που μπορεί να είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για την πλάτη. Πως να την κάνετε:

 1. Πιάστε το μονόζυγο, με τις παλάμες σας να είναι αντίθετα από το πρόσωπό σας (να κοιτούν προς τα έξω και όχι προς τα μέσα). Τα χέρια σας να έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα από το πλάτος των ώμων σας.

2. Πριν ξεκινήσετε, τραβήξτε την ωμοπλάτη σας προς τα πίσω και προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει για να μην πιαστείτε και είναι η καλύτερη διάταση πριν την άσκηση.

3. Σφίξτε τους μυς σας. (Αυτός είναι κανόνας για τις περισσότερες ασκήσεις)

4. Επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε, τραβώντας όλο το σώμα σας προς τα πάνω.

5. Μόλις το πηγούνι σας είναι στην ευθεία ή πάνω από το μονόζυγο, αρχίστε να κατεβαίνετε σιγά-σιγά προς την αρχική σας θέση. Το κλειδί εδώ είναι να ελέγξετε την συγκεκριμένη κίνηση κατά την κάθοδο, χωρίς απότομες κινήσεις. Και προσέξτε να μην πέσετε!

6. Όταν επιστρέψετε στην αρχική θέση, κάντε μερικές αργές κινήσεις για διατάσεις στην ωμοπλάτη σας, για να μην έχετε κάποιο απότομο τράβηγμα (με προσοχή!).

Σε μερικούς ανθρώπους, το πάνω μέρος του σώματός τους δεν μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά καλά για να ολοκληρώσουν μια πλήρη σειρά ασκήσεων σε μονόζυγο. Μην ανησυχείτε! Η προπόνηση για να δυναμώσετε, πρέπει να γίνετε αργά και σταθερά, με μικρά βήματα για να βελτιωθείτε. Να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συμβουλές του γυμναστή, εσείς να επικεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη μορφή άσκησης.

Αν διαπιστώσετε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για σας να ολοκληρώσετε μια σειρά από μερικές ασκήσεις για πλάτη με μονόζυγο, προσπαθήστε να βρείτε σε ένα γυμναστήριο, τις κατάλληλες ασκήσεις και σε συνδυασμό με τις συμβουλές των ειδικών, να εκπληρώσετε αυτό που ξεκινήσατε.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως οι ασκήσεις για την πλάτη, είναι πολύ σημαντικές για όλο το σώμα, για την δομή και τη στήριξή του, αλλά το μονόζυγο, θέλει πολύ εξάσκηση και υπομονή. Για μένα, είναι ότι καλύτερο για τη γυμναστική γενικά!

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας.

dimiwise

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*