σκοποβολή, άθλημα, ασχολία, αγώνισμα, στόχος, σκοπευτής, προπονήσεις
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Κατά τη διαδικασία επιλογής του σωματείου που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να προσέξετε για τα ακόλουθα:

Κόστος ετήσιας ή μηνιαίας συνδρομής

Κόστος φυσιγγίων για το διαμέτρημα που σας ενδιαφέρει

Αθλητικές εγκαταστάσεις – σκοπευτήριο

Εκπαιδευτές και καταξιωμένους σκοπευτές

Εμπειρία στο αγώνισμα που σας ενδιαφέρει

Ωράριο προπονήσεων και διοργάνωση αγώνων

Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε εκ των προτέρων επιλέξει το αγώνισμα που σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε. Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα που διαθέτει πολλά επιμέρους αγωνίσματα, το καθένα μοναδικό, με τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι κάνοντας αρχικά μία έρευνα στο διαδίκτυο και παρακολουθώντας κάποια βίντεο.


Βοήθεια επιλογής του κατάλληλου αγωνίσματος

Αν και η επιλογή του κάθε αγωνίσματος είναι ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που καθορίζουν την επιλογή μας. Μερικοί από αυτούς είναι:

Έξοδα εξοπλισμού και αναλωσίμων

Δυνατότητες εξέλιξης στη χώρα μας

Αγώνισμα ολυμπιακό ή μη

Πλήθος αγώνων στη χώρα μας

Τεχνογνωσία στη χώρα μας

Έξοδα εξοπλισμού και αναλωσίμων


Τα έξοδα προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού, είναι πάγια, και συνήθως δεν απασχολούν την πλειοψηφία των νέων σκοπευτών. Αυτά όμως που απασχολούν τόσο τους νέους όσο και τους παλαιούς σκοπευτές, είναι τα έξοδα των φυσιγγίων, που ανάλογα με τη συμμετοχή σε προπονήσεις ή αγώνες, μπορούν να αυξηθούν αισθητά. Έτσι, κατά κύριο κανόνα στα βασικά αγωνίσματα και από άποψη κόστους ισχύει το ακόλουθο:

Η Σκοποβολή IPSC χαρακτηρίζεται ως το υψηλότερο σε οικονομικές απαιτήσεις αγώνισμα καθώς διαθέτει τόσο ακριβό εξοπλισμό όσο και υψηλό κόστος φυσιγγίων αναλογικά με την κατανάλωση που απαιτείται για μία ορθή προπόνηση ή την ολοκλήρωση ενός μέσου αγώνα. Αντιθέτως, ο σταθερός στόχος και ιδιαίτερα τα αγωνίσματα των αεροβόλων, διαθέτουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος σε αναλώσιμα, γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα για ακόμη περισσότερες προπονήσεις και συμμετοχές σε αγώνες.

Δυνατότητες εξέλιξης στη χώρα μας

Τρεις παράγοντες συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη των σκοπευτών στη χώρα μας και αυτοί είναι οι διαθέσιμες υποδομές, η τεχνογνωσία και η νομοθεσία. Με γνώμονα αυτούς τους τρεις παράγοντες το παρακάτω σχήμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:

Τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου είναι πιο ευέλικτα από άποψη νομοθεσίας, μπορεί να μη διαθέτουν και τις καλύτερες υποδομές στη χώρα μας αλλά σίγουρα είναι καλύτερες από τα υπόλοιπα αγωνίσματα και τέλος, υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία για την εξέλιξη των σκοπευτών.


Αγώνισμα ολυμπιακό ή μη

Αν και τα μη ολυμπιακά αγωνίσματα συνήθως είναι πιο συναρπαστικά, για πολλούς έχει ιδιαίτερη σημασία το αγώνισμα που θα ασχοληθούν να είναι ολυμπιακό. Το σχήμα μας λοιπόν δεν αλλάζει και παραμένει ως έχει:

Πλήθος αγώνων στη χώρα μας

Αν και τα περισσότερα αγωνίσματα έχουν δραστηριότητα στη χώρα μας, υπάρχουν κάποια που κρατούν την πρώτη θέση. Έτσι, η σκοποβολή IPSC βρίσκεται στην κορυφή και με διαφορά, με τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου να ακολουθούν.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. 


shooters


Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*