ισορροπία, ευελιξία, γιόγκα, σώμα, αναπνοή, άσκηση, ενδυνάμωση
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

1. Ισορροπία Η ισορροπία αποτελεί ένα βασικό στοιχείο πολλών στάσεων γιόγκα, όπως η στάση του Πολεμιστή, το Τρίγωνο και η στάση του Δέντρου. Η ικανότητα ισορροπίας περιλαμβάνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Όταν δεν ασκείται το ένα είτε και τα δύο, θα αρχίσουν να φθείρονται. Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών εκτιμά ότι μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τέσσερις άντρες άνω των 50 ετών θα υποστεί ένα κάταγμα εξαιτίας πτώσης. Οι στάσεις ισορροπίας στη γιόγκα βοηθούν στον συγχρονισμό της επικοινωνίας ανάμεσα στο δεξί και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου βελτιώνοντας την ευελιξία.

2. Ευελιξία Για τους περισσότερους ανθρώπους, με το πέρασμα της ηλικίας αυξάνονται οι πόνοι και η ακαμψία. Δυστυχώς, ορισμένοι θεωρούν ότι η γιόγκα αφορά μόνο όσους είναι ευέλικτοι αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Η γιόγκα είναι εκείνη που προσφέρει ευελιξία. Καθώς η ηλικία σας προχωρά, η γιόγκα είναι το μυστικό για μεγαλύτερη σωματική ευελιξία. Επίσης, οι σπόνδυλοι, αν δεν γυμναστούν, μικραίνουν. Η δημιουργία χώρου ανάμεσα στους σπονδύλους με την τακτική άσκηση γιόγκα βοηθά στην επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης βελτιώνοντας τη νευρική αγωγιμότητα σε όλα τα όργανα.

3. Δύναμη Η γιόγκα ενδυναμώνει το σώμα σας σιγά-σιγά και με ασφάλεια. Οι δυνατοί μύες αυξάνουν την προστασία από τη διαδικασία της γήρανσης και την οστική πυκνότητα. Η γιόγκα αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή σε σύγκριση με άλλες ασκήσεις υψηλής έντασης που καταπονούν τους χόνδρους και τις αρθρώσεις σας.

4. Αναπνοή Η γιόγκα αυξάνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και τη δύναμη ζωής ή δύναμη Τσι καθώς συντονίζουμε την προσοχή μας στην αναπνοή. Η βελτίωση της ικανότητάς μας να λαμβάνουμε περισσότερο αέρα αυξάνει την ενέργεια σε όλα τα κύτταρά μας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η σωστή αναπνοή εξασφαλίζει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

5. Σωματική επίγνωση Η γιόγκα μας μαθαίνει να είμαστε πιο προσεκτικοί, έτσι ώστε να δίνουμε προσοχή σε προειδοποιητικά σημάδια με σκοπό να διορθώσουμε την πορεία μας. Έχει λοιπόν, τεράστια οφέλη για την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική υγεία μας, αλλά και για το σώμα μας. Η γιόγκα μας μαθαίνει να παρατηρούμε τον εαυτό μας όταν καμπουριάζουμε, όταν αρχίζουμε να αγχωνόμαστε και να καταλαβαίνουμε πότε ένα αγαπημένο μας φαγητό δεν μας κάνει πια καλό.

 Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς.

life2day

4. Αναπνοή Η γιόγκα αυξάνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και τη δύναμη ζωής ή δύναμη Τσι καθώς συντονίζουμε την προσοχή μας στην αναπνοή. Η βελτίωση της ικανότητάς μας να λαμβάνουμε περισσότερο αέρα αυξάνει την ενέργεια σε όλα τα κύτταρά μας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η σωστή αναπνοή εξασφαλίζει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. 5. Σωματική επίγνωση Η γιόγκα μας μαθαίνει να είμαστε πιο προσεκτικοί, έτσι ώστε να δίνουμε προσοχή σε προειδοποιητικά σημάδια με σκοπό να διορθώσουμε την πορεία μας. Έχει λοιπόν, τεράστια οφέλη για την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική υγεία μας, αλλά και για το σώμα μας. Η γιόγκα μας μαθαίνει να παρατηρούμε τον εαυτό μας όταν καμπουριάζουμε, όταν αρχίζουμε να αγχωνόμαστε και να καταλαβαίνουμε πότε ένα αγαπημένο μας φαγητό δεν μας κάνει πια καλό.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2016/03/5-logoi-gia-tous-opoious-prepei-na-xekinisete-giogka/
Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*