γυμναστική, άσκηση, ψυχολογία, θυμός, στεναχώρια, πίεση, αίμα, έμφραγμα
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Όταν είμαστε θυμωμένοι ή πολύ στεναχωρημένοι καλό θα ήταν να αποφύγουμε την άσκηση. Η ψυχική αυτή κατάσταση αυξάνει, για την ακρίβεια διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος ενώ αν έχουμε και τα δυο αυτά συναισθήματα σε συνδυασμό με σωματική κόπωση τριπλασιάζουμε τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ στον Καναδά που έγινε στα πλαίσια διεθνούς μελέτης Intreheart, έδειξε πως όταν ένα άτομο είναι κουρασμένο σωματικά και ταυτόχρονα έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση αυξάνει ραγδαία τον κίνδυνο να πάθει έμφραγμα ακόμα και σε διάστημα μίας ώρας μετά την άσκηση.

Οι έρευνα έγινε σε 12.461 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια που είχαν υποστεί ήδη έμφραγμα και προέρχονταν από 52 χώρες. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνθήκες που βρίσκονταν μια ώρα πριν το έμφραγμα. Η μελέτη δείχνει ότι ο θυμός, η στεναχώρια και η σωματική καταπόνηση φαίνονται να αυξάνουν ανεξάρτητα τον κίνδυνο εμφράγματος, πέρα από άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπέρταση κ.α.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η ακραία συναισθηματική πίεση, όσο και η σωματική, έχουν παρεμφερή επίπτωση στο σώμα, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και μειώνοντας τη ροή του αίματος προς την καρδιά.Οι επιστήμονες πάντως διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους δεν ακυρώνει τα καρδιαγγειακά οφέλη από την τακτική σωματική άσκηση. Απλώς, συστήνουν να μην κάνετε πολύ εντατική άσκηση και να μην πιέζεται πολύ τον εαυτό σας όταν έχετε βεβαρημένη ψυχολογία.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

gimnastirio

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*