καθαρισμός, μπάνιο, ενυδάτωση, λάμψη, υγιεινή, ανανέωση, δέρμα, επιδερμίδα, σώμα, απολέπιση
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

.... Kαταρχήν ξεκινάμε με τον σωστό καθαρισμό

Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, με μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Μερικά από τα καλύτερα συστατικά είναι το argan oil, οι βιταμίνες, τα λιπαρά οξέα. Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε επιλέγουμε μια ήπια, προστατευτική σύνθεση. Σημαντικό ρόλο παίζει και το άρωμα του καθαριστικού μας, αφού ανάλογα με τις νότες του μπορεί να μας «ξυπνήσει» ή να μας χαλαρώσει.

Φροντίζουμε να αλλάζουμε το σφουγγάρι μας μετά από κάποιο διάστημα, γιατί… γίνεται φωλιά βακτηριδίων. Αν είναι λούφα, το αλλάζουμε όταν δεν έχει πια τραχιά υφή, άρα δεν κάνει την απολέπιση που πρέπει. Μετά το ντους οπωσδήποτε κρεμάμε το σφουγγάρι μας για να στεγνώσει.

Δε χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα.

Ξεβγάζουμε καλά το δέρμα μας, ώστε να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα του καθαριστικού από την επιδερμίδα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή να μπλοκάρουν τους πόρους και να δημιουργήσουν σπιθουράκια. 

Στο τέλος του ντους, σκουπιζόμαστε απαλά με την πετσέτα, χωρίς να τρίβουμε το δέρμα μας.

.... Η σωτήρια ανανέωση του δέρματος

1-2 φορές την εβδομάδα κάνουμε απαλή απολέπιση με ένα σφουγγάρι – λούφα ή μια βούρτσα. Τα νεκρά κύτταρα που κάνουν θαμπή την επιδερμίδα θα φύγουν, κι εκείνη θα ανανεωθεί και θα γίνει απαλή σαν μωρού.

... Για άνεση, θρέψη και λάμψη, ποντάρουμε στην ενυδάτωση

* Για να διατηρούμε ελαστική και απαλή την επιδερμίδα μας απλώνουμε μετά το ντους, ένα εντατικό ενυδατικό προϊόν, και ντυνόμαστε αφού απορροφηθεί.

*Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας και τις ανάγκες της, επιλέγουμε το προϊόν με την κατάλληλη υφή: Μία κρέμα σώματος με πλούσια ενυδατικά στοιχεία θα αναδομήσει και θα χαρίσει μεταξένια αίσθηση στην ξηρή αφυδατωμένη επιδερμίδα. Ένα έλαιο ή λοσιόν είναι ιδανική για την κανονική / ξηρή επιδερμίδα που χρειάζεται λάμψη.


Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*