μεσημέρι, ύπνος, ξεκούραση, λεπτά, στάδιο, βαθύ, οφέλη, οργανισμός
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Οι ειδικοί του ύπνου εξηγούν πώς αναλόγως με το αποτέλεσμα που θέλετε να έχει στον οργανισμό σας ο μεσημεριανός ύπνος, είναι διαφορετικές και οι χρονικές διάρκειες που χρειάζεστε.

Για μια στιγμιαία ώθηση της εγρήγορσης, οι ειδικοί συνιστούν 10 με 20 λεπτά και θα είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στη δουλειά σας.

Αντιθέτως για γνωστική επεξεργασία της μνήμης, ο ύπνος μιας ώρας έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον Dr. Mednick υπάρχει κάποια σύνδεση των χαμηλότερων κυμάτων ύπνου με παράγοντες ενθύμησης, όπως πρόσωπα και μέρη.

Το αρνητικό σε αυτήν την περίπτωση είναι η αίσθηση ενός είδους "μέθης" κατά την αφύπνιση.

Γενικότερα αν ξυπνήσετε από τα 30 λεπτά ύπνου και μετά, υπάρχει μια αίσθηση ζάλης η οποία διαρκεί για την πρώτη μισή ώρα περίπου, ώσπου να εμφανιστούν τα οφέλη της διαδικασίας.

"Αν κοιμηθείτε περισσότερο από 30 λεπτά εισέρχεστε στο στάδιο του βαθέως ύπνου. Σας έχει τύχει ποτέ να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε χειρότερα από οτι πριν κοιμηθείτε; Αυτό συμβαίνει όταν εισέρχεστε στο συγκεκριμένο στάδιο, από το οποίο είναι πολύ δύσκολο να βγείτε" προσθέτει ο Dr. Michael Breus.

Τέλος αν καταφέρετε να κοιμηθείτε για 90 λεπτά, ολοκληρώνετε έναν κύκλο ύπνου, το οποίο ευνοεί αν στοχεύετε στη δημιουργικότητα ή τη συναισθηματική μνήμη, όπως π.χ. το να μάθετε ποδήλατο.

"Tο να ξυπνάς έπειτα από το στάδιο του ύπνου REM προκαλεί μια υπνωτική αδράνεια" σύμφωνα με τον Dr. Mednick.

Αν θέλετε λοιπόν μια γρήγορη επαναφόρτιση 10με 20 λεπτά είναι ιδανικά. Αν σας χρειάζεται μια βαθιά αναζωογόνηση χαρείτε τον υπνάκο σας για 60 με 90 λεπτά.

Μια πρόταση που δίνεται στο τέλος είναι να κοιμάστε με περισσότερα από ένα μαξιλάρια, ώστε το κεφάλι σας να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο, γεγονός που θα σας εμποδίσει να εισέλθετε σε βαθύ ύπνο.

Και αν ακόμη κοιμηθήκατε 10-20 λεπτά και είδατε όνειρο είναι σημάδι πως τον τελευταίο καιρό στερείστε ύπνο.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας.

thesspress.gr

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*