Κωδικός Προϊόντος: L-Glutamine Hardcore BEST BODY Nutrition
Διαθεσιμότητα: Δεν είναι διαθέσιμο
29,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 23,79€

Ποσότητα

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ - Απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για όλους τους αθλητές

Η γλουταμίνη θεωρείται ημι-απαραίτητο αμινοξύ, καθώς μπορεί να συντεθεί από άλλα αμινοξέα (γλουταμινικό οξύ, βαλίνη και ισολευκίνη ) μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Παράγεται στο εσωτερικό των μυών και στη συνέχεια διανέμεται στα υπόλοιπα όργανα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Για το λόγο αυτό, είναι ένα από τα πιο άφθονα αμινοξέα που υπάρχουν στο μυικό ιστό, καθώς και στο πλάσμα του αίματος που κυκλοφορεί μέσα από το σώμα. Αποτελεί περίπου το 60% των υπαρχόντων αμινοξέων ελεύθερης μορφής .

Τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε γλουταμίνη είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, η σόγια, η γαλοπούλα και τα φασόλια.

 Η L-γλουταμίνη είναι ένα πολύτιμο συμπλήρωμα για φιλόδοξους bodybuilders. Όταν καταναλώνεται συμπληρωματικά, τα επίπεδα γλουταμίνης αυξάνονται στα φυσιολογικά επίπεδα πολύ γρήγορα, ακόμα και μετά από σκληρές προπονήσεις. 


Κύρια οφέλη της γλουταμίνης:

Προάγει μυικά κέρδη

Βοηθά τους μύες να ανακάμψουν

Συμβάλλει στην γλυκονεογένεση

Πρόδρομος νευροδιαβιβαστών και εγκεφαλικής τροφοδότησης

Διεγείρει τη λειτουργία της ανοσοποιητικής λειτουργίας

Βοηθά στην επούλωση πληγών

Παρεμβαίνει στη σύνθεση της γλουταθειόνης - αντιοξειδωτικό 


Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ τη L-Glutamine Hardcore (Best Body)  ; 

5 γραμμάρια γλουταμίνη Best Body (1 κουταλιά του γλυκού) 2-3 φορές την ημέρα. Κατά προτίμηση μετά την προπόνηση και το βράδυ πριν τον ύπνο νηστικός. Μια τρίτη δόση μπορεί να λαμβάνεται το πρωϊ μόλις ξυπνήσετε.


Η γλουταμίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των κυττάρων, κυρίως σε ότι αφορά τα έντερα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρέχει το καύσιμο, με τη μορφή άνθρακα και αζώτου, που είναι αναγκαίο για να είναι ο οργανισμός σε θέση να παράγει άλλα αμινοξέα και γλυκόζη (μια μορφή σακχάρου που απορροφάται από το αίμα), και είναι το μόνο αμινοξύ ικανό να διασχίσει το φράγμα αίματος-εγκεφάλου, ένα φράγμα που προστατεύει τον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί τραύματα - από χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς, υπερβολικό άγχος ή υπερβολική άσκηση - χρειάζονται περισσότερο άζωτο, καθώς το στοιχείο αυτό απαιτείται για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών και για να κρατήσει τα ζωτικά όργανα εν ενεργεία. Καθώς περίπου το 33% του αζώτου βασίζεται στη γλουταμίνη, τα επίπεδα αυτού του αμινοξέως μπορούν να μειωθούν κατά 50% σε εξαιρετικά στρεσογόνες καταστάσεις.

Σε περιπτώσεις ακραίου στρες, τραύματος, λοιμώξεων ή περιόδων έντονης προπόνησης, εμφανίζεται σημαντική πτώση της μυικής γλουταμίνης, η οποία συνδέεται αναπόφευκτα με την απώλεια μυϊκού ιστού. Η γλουταμίνη έχει σημαντική αναβολική λειτουργία, διότι με την προώθηση της πρόσληψης νερού μέσα στο ενδοκυτταρικό περιβάλλον, διεγείρει την πρωτεϊνική σύνθεση, τη δημιουργία μυών και την ανάπτυξη. Η λήψη ενός συμπληρώματος με γλουταμίνη αμέσως μετά τη σωματική άσκηση υποστηρίζει την ταχεία ανάκαμψη, τη μείωση του πόνου των μυών, και την πρόληψη του κρυολογήματος και άλλων κοινών λοιμώξεων σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η συμπλήρωση συμβάλλει επίσης σε μια πιο αποτελεσματική απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στην εντερική οδό, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την ανακούφιση της διάρροιας που προκαλείται από λοιμώξεις, στρες ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Συμβάλλει στην αναπλήρωση του γλυκογόνου - γλυκονεογένεση - τη στιγμή που τα αποθέματα στους μύες έχουν εξαντληθεί για την αντιμετώπιση καταστάσεων άγχους ή προσπάθειας. Καθώς η γλουταμίνη βοηθά στην αύξηση των επιπέδων γλυκογόνου των μυών χωρίς να παρεμβαίνει στα επίπεδα ινσουλίνης ή γλυκαγόνης (ορμόνες που ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα), μπορεί να παρέχει ενέργεια χωρίς να διεγείρει τη λιπογένεση (αποθήκευση λίπους). Με άλλα λόγια, η κατανάλωση γλουταμίνης βοηθά στην οικοδόμηση αποθεμάτων γλυκογόνου χωρίς να προκαλέσει αύξηση του σωματικού λίπους.

Ενώ μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές, η γλουταμίνη επεξεργάζεται γρήγορα μέσα στο σώμα ενός αθλητή, και ως εκ τούτου, μπορεί να απαιτείται επιπλέον πρόσληψη μέσω συμπληρωμάτων. Τα συμπληρώματα με γλουταμίνη θα πρέπει να λαμβάνονται μετά την προπόνηση και πριν πάτε για ύπνο, προκειμένου να ελέγχετε την καταβολική δράση που σχετίζεται με παρατεταμένη περίοδο χωρίς λήψη τροφής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το συμπλήρωμα είναι καλύτερο να λαμβάνεται με άδειο στομάχι, έτσι ώστε η γλουταμίνη να μην πρέπει να ανταγωνιστεί με άλλα αμινοξέα για να μεταφερθεί στην εντερική οδό.

Προειδοποιήσει: Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διασφαλιστεί ότι η χρήση αυτού του συμπληρώματος είναι ασφαλής, ενώ είστε έγκυος ή θηλάζετε. Ως μέτρο προφύλαξης, η χρήση του δεν συνιστάται.

Η χρήση αυτού του συμπληρώματος δεν συνιστάται για τα άτομα που πάσχουν από: ηπατική νόσο, ευαισθησία στο όξινο γλουταμινικό νάτριο, μανία ή επιληπτικές κρίσεις. Μπορεί να παρεμβαίνει στις θεραπείες αυτών των προβλημάτων, να ενισχύει τα συμπτώματά τους, ή να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε