σεξ, σωματική υγεία, αισθήματα, ψυχική υγεία, ευεξία, ενέργεια, γυναίκα, άντρας, έλλειψη υπομονής,
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media


 Σε μια εποχή που το σεξ προβάλλεται τόσο έντονα και βρίσκεται τόσο εύκολα, τα άτομα που απέχουν σεξουαλικά μπορεί να νιώθουν μειονεκτικά, βιώνοντας αισθήματα ντροπής ή ενοχής, ειδικά σε περιπτώσεις που επιθυμούν μια πιο ενεργή σεξουαλική ζωή. Συχνά, συγκρίνουν τον εαυτό τους με αλλά σεξουαλικός ενεργά άτομα.
 
Το σεξ συμβάλλει στην σωματική και ψυχική μας ευεξία, οπότε στις περιπτώσεις που λείπει από τη ζωή μας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Μια σχεδόν ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, δημιουργώντας εκνευρισμό, θυμό, έλλειψη υπομονής, ακόμα και σωματικές ενοχλήσεις όπως δερματικούς ερεθισμούς κ.α . Το σώμα μας στέλνει μηνύματα σχετικά με την ανάγκη μας να κάνουμε σεξ. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να τα αναγνωρίσουμε. Τα συναισθήματα που μας προκαλεί η έλλειψη σεξ μπερδεύονται εύκολα με αλλά συναισθήματα της καθημερινότητας όπως άγχος , εκνευρισμός, ανησυχία κλπ.
 
Μια γυναίκα μπορεί να αντιλαμβάνεται την έλλειψη σεξουαλικής ζωής ως πλήγμα στη θηλυκή της υπόσταση. Ίσως θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά αποδεκτή ή ποθητή από τους άνδρες και μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτηθεί τι δεν κάνει η ίδια καλά. Θεωρώντας πολλές φορές ότι φταίει η ίδια, χρεώνεται προσωπικά την ευθύνη. Η πεποίθηση αυτή οδηγεί σαν αποτέλεσμα στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, στην έλλειψη πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε μια σχέση, στο φόβο ύπαρξης κάποιου σεξουαλικού προβλήματος.
 
Η σεξουαλική μας έκφραση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή ψυχολογική μας κατάσταση και διάθεση. Είναι πιθανό ένα άτομο να πάσχει από μια καταθλιπτική ή αλλού είδους ψυχολογική διαταραχή χωρίς να το γνωρίζει με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η σεξουαλική του ανάγκη.


Είναι γεγονός πως μια υγιής, ενεργή σεξουαλική ζωή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χαρές και απολαύσεις. Ακόμα όμως κι όταν περνάμε διαστήματα αποχής, δεν υπάρχει λόγος να απελπιζόμαστε και να περιορίσουμε τη σκέψη μας μόνο γύρω από αυτό. Η συναισθηματική επαφή με τους ανθρώπους στη ζωή μας, την οικογένεια και τους φίλους μας και το να επιδιώκουμε να περνάμε ευχάριστες στιγμές μαζί τους, ψυχικά μπορεί να μας καλύψει απόλυτα όπως αντίστοιχα και σωματικά, η άσκηση και η επαφή με τη φύση βοηθά σημαντικά να εκτονωθούμε την ενέργεια μας και τα αρνητικά μας συναισθήματα.
 

Είναι σημαντικό να είμαστε ψύχραιμοι και βέβαιοι για τις επιλογές μας. Ας κάνουμε μια εσωτερική αναζήτηση. Να τονίσουμε την αυτοπεποίθηση μας, να ανακαλύψουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες και να ξαναβρούμε την πίστη μας. Με θετική ενέργεια και διάθεση προς τη ζωή όλα θα αλλάξουν.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας

fit blaster



Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*