yoga, πεζοπορία, άσκηση, κατάθ,ιψη, άγχος, ορμόνες, έκκρηση, τρέξιμο, πεζοπορία δάσος, βελτίωση διάθεσης
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Αν υποφέρετε από κάποια διαταραχή άγχους ή από κατάθλιψη, η γυμναστική μπορεί να είναι από τους καλύτερους τρόπους για να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως η υγεία του σώματος και του μυαλού δεν είναι αποκομμένες η μία από την άλλη. Συνεπώς, όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας σε σωματικό επίπεδο, βοηθούμε την υγεία μας από κάθε άποψη. Και οι τρεις παρακάτω δραστηριότητες φαίνεται πως έχουν την καλύτερη επίδραση στην ψυχολογία μας.


Τρέξιμο

Τι κάνει στον οργανισμό μας το τρέξιμο; Καίει θερμίδες, ελαττώνει την όρεξη για λιπαρό, κακό φαγητό, αλλά και τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια. Ακόμα και πέντε λεπτά την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014. Επιπλέον, όμως, το τρέξιμο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, καθώς προκαλεί αλλαγές στους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη. Πιστεύεται πως η άσκηση γενικά, αλλά το τρέξιμο σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να δρα ως αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας την ανάπτυξη νέων νευρώνων στον εγκέφαλο. Και, ίσως το καλύτερο και πιο πρακτικό για το τέλος, το τρέξιμο βοηθάει σημαντικά τον ύπνο, και η αϋπνία είναι από τα πιο εξαντλητικά συμπτώματα της κατάθλιψης.


Πεζοπορία στο δάσος

Οι εικόνες της φύσης έχουν αποδεδειγμένα χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο. Υπάρχουν αποδείξεις ότι το να βρισκόμαστε κοντά σε φυτά μας βοηθά να νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι—και μία έξτρα, περίεργη πληροφορία είναι πως τα δέντρα που ξεραίνονται είναι ακόμα πιο βοηθητικά, καθώς εκκρίνουν ορισμένες χημικές ουσίες που καθυστερούν την αποσύνθεσή τους, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν και τους ανθρώπους. Σε ιαπωνική έρευνα του 2009, στην οποία ομάδες ανθρώπων στάλθηκαν για πεζοπορία σε αστικές περιοχές και σε δάση, φάνηκε πως όσοι περπάτησαν στο δάσος για είκοσι λεπτά είχαν χαμηλότερα επίπεδα ορμονών άγχους.


Yoga

Μία μικρής κλίμακας μελέτη του 2007 έδειξε πως οι άνθρωποι που ασχολούνταν με yoga άρχισαν να βιώνουν σε σημαντικά μειωμένο βαθμό τα συμπτώματα κατάθλιψης, οργής, άγχους και νευρώσεων. Το 2012, μία ομάδα ερευνητών εξέτασρ τα αποτελέσματα 35 μελετών, και ανακάλυψε πως στις 25 από αυτές, οι συμμετέχοντες είδαν πολύ θετικά αποτελέσματα από την yoga. Εκτός από το να δυναμώνει το σώμα μας, υπάρχει προσοχή στον τρόπο που αναπνέουμε, κάτι που έχει εξαιρετικά οφέλη για τον εγκέφαλο.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας.

iatronet.gr


Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*