Αυξηση μεταβολισμού
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

ΛΑΘΟΣ 1: Μειωμένη λήψη πρωτεΐνης

Πολλοί άνθρωποι όταν ξεκινήσουν μια δίαιτα, η πρόσληψη πρωτεϊνών τους πέφτει κατακόρυφα. Καθώς οι θερμίδες μειώνονται, η κοινή λογική μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι η πρωτεΐνη θα πρέπει να μειωθεί αναλόγως. Αυτό, ωστόσο, είναι λανθασμένο.

Όταν μειώνετε την θερμιδική σας πρόσληψη, χρειάζεται να αυξήσετε την ποσότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνετε. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της απώλειας μυϊκής μάζας η οποία, αν συμβεί, θα σταματήσει το μεταβολισμό σας σύντομα εφόσον ο μυς είναι ένας μεταβολικά ενεργός ιστός.

Καθώς περιορίζετε τις θερμίδες και καίτε το λίπος, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε περίπου 2 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαίνεται υψηλός σε κάποιους, αλλά αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την άπαχη μάζα και να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας δεν στρέφεται στα αμινοξέα για ενέργεια.

ΛΑΘΟΣ 2: Δίαιτα σε λάθος στιγμή

Άλλο σημαντικό σφάλμα που μπορεί να διαμελίσει τον μεταβολισμό σας είναι ξεκινώντας μια δίαιτα προτού χτίσετε μια σταθερή βάση άλιπης μάζας, ειδικά αν είστε ήδη αρκετά άπαχοι.

Εάν έχετε πολύ λίπος να χάσετε, φροντίστε να ρίξετε μερικά κιλά προτού επικεντρωθείτε στην μυϊκή οικοδόμηση. Ωστόσο, αν προσπαθείτε να πάτε από ένα άπαχο σώμα σε ένα γραμμωμένο και έχοντας πολύ λίγη μυϊκή μάζα, είναι προτιμότερο να επικεντρώσετε πρώτα τις προσπάθειές σας σε μια φάση καθαρού όγκου.

Έχοντας προσθέσει μυϊκή μάζα στο σώμα σας θα σας δώσει περισσότερα μεταβολικά αποθέματα, ώστε όταν κάνετε δίαιτα η διαδικασία να κινείται γρηγορότερα και ευκολότερα. Επιπλέον, εάν κάνετε δίαιτα για να αποκαλύψετε μία γραμμωμένη σωματική διάπλαση, θα πρέπει πρώτα να συγκεντρώσετε ένα αξιοπρεπές ποσό μυϊκής μάζας!

ΛΑΘΟΣ 3: Κάνετε πάρα πολύ αερόβιο

Αυτό ξεκινά αρκετά αθώα: Αφιερώνεται 30 λεπτά την ημέρα στο διάδρομο, στο stepper, στο ελλειπτικό, ή σε οποιοδήποτε άλλο αερόβιο όργανο της επιλογής σας. Στην αρχή, θα δείτε μέτρια αποτελέσματα. Στη συνέχεια αποφασίζετε να κάνετε τη διπλάσια ποσότητα άσκησης για να διπλασιάσετε τα αποτελέσματά σας.

Βλέπετε ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα και έτσι αποφασίζετε να προσθέσετε ακόμα περισσότερο αερόβιο. Τι κι αν το κάνατε αυτό δύο φορές κάθε μέρα; Φανταστείτε τις δυνατότητες καύση λίπους! Το πρόβλημα: Θα φτάσετε σε μια στασιμότητα.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσετε να αυξάνετε αδιάκοπα το αερόβιο σας απλά για να κερδίσετε καλύτερα αποτελέσματα, αλλιώς θα πρέπει να ζείτε στο γυμναστήριο,» εξηγεί ο Jen Jewell, ο οποίος το βλέπει αυτό να συμβαίνει πολύ συχνά. «Είναι ένας φαύλος κύκλος».

Μόλις φτάσετε σε αυτό το σημείο, όπου θα χρειαστείτε ώρες αεροβικής άσκησης για να διατηρήσετε το τρέχον σωματικό σας βάρος, θα αισθανθείτε παγιδευμένοι. Το σώμα σας με το χρόνο θα προσαρμοστεί σε όλη αυτή την αεροβική άσκηση και θα σταματήσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα που βλέπατε κάποτε. Αυτό να το έχετε πάντα στο μυαλό σας.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Αφήστε την αεροβική άσκηση αργού-ρυθμού και προσθέστε μια σταθερή δόση υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, όπως ένα πρόγραμμα Tabata, στη ρουτίνα σας! Επιπλέον, προσέξτε τη διατροφή σας. Να θυμάστε ότι η μεγαλύτερη απώλεια λίπους θα έρθει από τις αλλαγές στη διατροφή σας και όχι από τις ώρες που σπαταλάτε στα μηχανήματα αεροβικής άσκησης.

ΛΑΘΟΣ 4: Χάνετε ύπνο για προπόνηση

Ίσως να έχετε δεσμευτεί στην σωματική σας μεταμόρφωση. Καθώς αυξάνετε τις προσπάθειες απώλειας λίπους σας, μπορεί να αρχίσετε ακόμη και να πηγαίνετε στο γυμναστήριο δύο φορές την ημέρα, μία φορά για αερόβιο και μία φορά για βάρη. Αυτό είναι καλό, εκτός και αν γίνετε εις βάρος ενός καλού νυχτερινού ύπνου.

Όταν είστε καταπονημένοι, κάτι πρέπει να αφήσετε πίσω. Αν αυτό είναι η ώρα του ύπνου σας, έχετε μόλις διαπράξει ένα κακούργημα απώλειας λίπους. Ο ύπνος είναι επιτακτική ανάγκη για την απώλεια λίπους. Όχι μόνο θα κρατήσει τον μεταβολισμό σας δυνατότερο, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε μια καλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Η έλλειψη ύπνου θα απορροφήσει επίσης την ενέργειά σας, γεγονός που το καθιστά σχεδόν αδύνατο να συγκεντρώσετε τη δύναμη για να εκτελέσετε μια έντονη προπόνηση. Στοχεύστε για 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε το μεταβολισμό σας.

ΛΑΘΟΣ 5: Δίαιτες YO-YO

Έτσι λοιπόν, πετύχατε τον στόχο σωματικού σας βάρους και προσθέτετε πίσω μια από τις απαγορευμένες τροφές που προηγουμένως δεν τρώγατε. Αλλά, προτού να το καταλάβετε, ολόκληρη η διατροφή σας είναι γεμάτη με τις ίδιες τροφές που σας έκαναν να κερδίσετε το βάρος εξ’ αρχής!

Σε μια προσπάθεια να επιστρέψετε στα χαμένα σας αποτελέσματά, επιστρέφετε πίσω σε άλλη μια έντονη δίαιτα για να ρίξετε το βάρος σας. Η διαδικασία αυτή, γνωστή ως δίαιτα yo-yo προκαλεί βλάβη στο σώμα και μπορεί να συντρίψει το μεταβολισμό σας με την πάροδο του χρόνου.

Με κάθε προσπάθεια δίαιτας yo-yo, το σώμα σας θα ανακάμπτει λίγο λιγότερο, μέχρι να μην βελτιώνεται σχεδόν καθόλου. «Αυτός ο εμπρός και πίσω τρόπος ζωής δεν είναι υγιές για το σώμα ή το μυαλό,» εξηγεί ο Jen Jewell.

Αντ 'αυτού, βρείτε μια δίαιτα στην οποία μπορείτε να δεσμευτείτε για τα καλά. Ακόμα και όταν δουλεύετε για την διατήρηση του βάρους σας, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να ακολουθείτε τις ίδιες συνήθειες διατροφής που χρησιμοποιήσατε για να χάσει το βάρος εξ’ αρχής.

 

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας.