νηστεία, γλυκά, λιχουδιές, σοκολάτα, χαλβάς, τσουρέκι, μηλόπιτα
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Είμαι σίγουρος, λοιπόν, ότι κανένας δε θα έλεγε όχι σε θρεπτικές μπάρες με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι, σε νηστίσιμα κέικ ή τσουρέκια ή σε μία εξαίσια και εύκολη νηστίσιμη μηλόπιτα.

 Ανακαλύψτε τα νηστίσιμα γλυκά που σας ετοίμασα στο ημερολόγιό μου και ένα είναι σίγουρο, αυτά τα υπέροχα επιδόρπια θα γίνουν τα αγαπημένα σας τη Σαρακοστή και όχι μόνο...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

1. Νηστίσιμα Τσουρέκια

Η περίοδος αυτή συνδέεται έντονα στο μυαλό μας πάντα με παραδοσιακές εικόνες και αναμνήσεις από την κουζίνα της μαμάς ή της γιαγιάς...

Τι πιο παραδοσιακό λοιπόν, από ένα πεντανόστιμο, αχνιστό τσουρέκι που μόλις βγήκε από το φούρνο;

Σπιτικό, αρωματικό από το μαχλέπι και τη μαστίχα πασπαλισμένο με αμύγδαλα θα το ζηλέψει σίγουρα και ο καλύτερος φούρναρης..

2. Και βέβαια μια εναλλακτική που θα σας ικανοποιήσει εξίσου είναι το νηστίσιμο τσουρέκι με χαλβά, μήλο, βανίλια, ξηρούς καρπούς και επικάλυψη λιωμένης λευκής κουβερτούρας.

3. Χαλβάς σιμιγδαλένιος

 Ο κλασσικός και αγαπημένος όλων. Ο χαλβάς με τις πλούσιες παραλλαγές του και την αμφίβολη καταγωγή του ανά τις χώρες της Μεσογείου, είναι ένα γλυκό με γεύσεις και αρώματα Ανατολής, που εδραιώθηκε και στην Ελλάδα.

 Αγαπήθηκε και μπήκε στις κουζίνες μας, στις γεύσεις μας και στην παράδοσή μας. Αυτός λοιπόν εδώ είναι αυθεντικός σιμιγδαλένιος που όχι μόνο θα σας ταξιδέψει αλλά θα γίνει και ο αγαπημένος σας γι’ αυτήν την περίοδο.

4.  Και πάλι σας έχω μία εναλλακτική επιλογή για όσους προτιμούν τον χαλβά Φαρσάλων, μια άλλη εκδοχή του χαλβά που αγαπάμε όλοι και που συναντάμαι συνήθως στα μεγάλα πανηγύρια. Και με αυτή τη συνταγή θα κάνουμε τα δύσκολα... εύκολα!

 5. Για μια light, ωραία και υγιεινή επιλογή δοκιμάστε τις μπάρες με ξηρούς καρπούς, βρώμη και πορτοκάλι. Συνοδεύστε τις με τον πρωινό καφέ σας, ετοιμάστε τις για ένα γρήγορο σνακ που θα διατηρήσει την ενέργεια σας σε υψηλά επίπεδα και εκπλήξτε σίγουρα τα μικρά παιδιά που θα τις λατρέψουν.

6. Panforte με σοκολάτα

 Στην ίδια λογική σας έχω ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο γλυκό που προέρχεται από την Τοσκάνη της Ιταλίας. Το panforte σημαίνει «δυνατό ψωμί» και όπως υποδηλώνει και το όνομά του περί το 13ο αιώνα, θεωρούνταν ενεργειακό τρόφιμο, κάτι σαν superfood της εποχής.

 Το γλυκό αυτό είναι ένα είδος παστελιού αλλά διαφέρει από το δικό μας γιατί εκτός από ξηρούς καρπούς περιέχει και αλεύρι, αποξηραμένα φρούτα καθώς και πολλά μπαχαρικά.

Εδώ, θα ολοκληρώσουμε τη γεύση με.. σοκολάτα κουβερτούρα.

7.  Νηστίσιμη μηλόπιτα

 Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

 Ένα αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό και πολύ εύκολο χωρίς ανάγκη για μίξερ. Ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας ακόμα και αν είστε αρχάριος/α.

 8. Λαμπροκουλούρα

 Ή αλλιώς το Τσουρέκι της Λαμπρής. Είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού και σύμφωνα με την ελληνική παράδοση το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι γυναίκες ξεκινούσαν το ζύμωμα των κουλούρων της Λαμπρής με μυρωδικά και τις στολίζαν με λωρίδες από ζυμάρι και ξηρούς καρπούς.

9. Νηστίσιμο κέικ

 Και για να ικανοποιήσετε τα γούστα όλων, δοκιμάστε αυτό το νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο αλλά με υπέροχη γέμιση από ταχίνι και κουβερτούρα.

Είναι εύκολο, σοκολατένιο και αφράτο και θα γίνει το αγαπημένο σας ακόμα και μετά τη νηστεία.

10. Νηστίσιμη τούρτα black forest

 Και για το τέλος, το πιο εντυπωσιακό γλυκό! Μια τούρτα νηστίσιμη αλά black forest με 3 αφράτες στρώσεις παντεσπάνι, σιρόπι από maple syrup, σοκολάτενιο γλάσο και γέμιση μαρμελάδα βύσσινο.

Μία τούρτα που θα σας αποζημιώσει καθόλη τη διάρκεια της νηστείας.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

akispetretzikis

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*