φιλί, διάθεση, ορμόνη, ανοσοποιητικό, άνδρες, γυναίκες, θερμίδες, υγιεινή
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Απαλό, γλυκό, παθιασμένο, έντονο, αξέχαστο, όλα αυτά είναι το φιλί που υμνήθηκε ανά τους αιώνες από πολλά είδη τέχνης και «σημαδεύει» ανθρώπους και ζωές.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, το φιλί είναι επίσης… ωφέλιμο για την υγεία. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιστήμονες έχουν βρει πως μπορεί να πυροδοτήσει ολόκληρο φάσμα αντιδράσεων στο σώμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας  χαλαρώνουν.

1. Κάνει καλό στα δόντια

Σύμφωνα με την οδοντίατρο Δρ Heidi Hausauer, το φιλί αυξάνει τη σιελόρροια και το σάλιο κρατά το στόμα, τα δόντια και τα ούλα υγιή απομακρύνοντας συστατικά των τροφίμων.

Παράλληλα το επιπλέον σάλιο βοηθά στο «ξέπλυμα» των δοντιών από τα βακτήρια και μειώνει τη δημιουργία πλάκας.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Υπάρχουν περισσότερα από 700 είδη βακτηριδίων μέσα στο ανθρώπινο στόμα. Το φιλί επιτρέπει τη «μεταφορά» τους, «εμπλουτίζοντας» το σώμα με νέα βακτήρια.

Σύμφωνα με ολλανδική μελέτη του 2014, ένα γαλλικό φιλί 10 δευτερολέπτων μπορεί να προκαλέσει ανταλλαγή έως και 80 εκατομμυρίων βακτηρίων ανάμεσα στους δύο που φιλιούνται.

3. Περιορίζει το άγχος.

Έχει βρεθεί πως το φιλί μειώνει την ορμόνη κορτιζόλη, που σχετίζεται με το στρες, και παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στη διατήρηση της διάθεσης.

Φάνηκε μάλιστα να έχει παρόμοια οφέλη με τον διαλογισμό, κυρίως από την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης της αγάπης και της εμπιστοσύνης. Αυτή με τη σειρά της ενισχύει τον δεσμό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους- είναι χαρακτηριστικό πως η έκκρισή της εντοπίζεται στη γέννα.

4. Μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο Δρ Hajime Kimata, που ειδικεύεται στην αλλεργιολογία, βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του πως 30 λεπτά φιλιών μπορούν να μειώσουν τις συνέπειες των αλλεργικών αντιδράσεων. ,

5. Ρίχνει την πίεση.

Επειδή τα χείλη μας περιλαμβάνουν αιμοφόρα αγγεία, το φιλί μπορεί αν μειώσει την πίεση με τη διαστολή τους, επιτρέποντας έτσι στο αίμα να κυκλοφορήσει καλύτερα στα ζωτικά όργανα.

6. Καθυστερεί τα σημάδια του γήρατος.

Αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πρόσωπο, το φιλί πυροδοτεί την παραγωγή κολλαγόνου. Έχει βρεθεί πως το παθιασμένο φιλί μπορεί αν οδηγήσει σε… σύσφιξη του προσώπου, κυρίως το κάτω μέρος του.

7. Καίει θερμίδες.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το φιλί μπορεί να «κάψει» από δύο έως 6 θερμίδες ανά λεπτό. Αν όμως το πάθος πάρει την ανιούσα και εμπλακεί και η γλώσσα, τότε οι θερμίδες εκτοξεύονται στις 26.

8. Αυξάνουν την ερωτική διάθεση.

Το φιλί κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει διάφορες χημικές ουσίες που συνδέονται με την καλή διάθεση, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Το παρατεταμένο φιλί συμβάλλει και στην  έκκριση τεστοστερόνης και στις γυναίκες και στους άνδρες.

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

newsbeast

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*