γυμναστική,πρόγραμμα, κούραση, υγιή, αρνητικός, άσκηση, περπάτημα, τρέξιμο
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστική γιατί:

1 Δεν είναι προτεραιότητά σου

Μένεις μέχρι αργά για να παρακολουθήσεις τηλεόραση, ξοδεύοντας χρόνο και ενέργεια. Το πώς θα επιλέξεις να ξοδέψεις το χρόνο σου καθορίζει και τις προτεραιότητές σου. Σκέψου πως έχεις στη διάθεσή σου 168 ώρες την εβδομάδα. Είναι εκπληκτικό το πόσο χρόνο μπορείς να βρεις όταν μειώσεις τα πράγματα που δεν ανήκουν στις άμεσες προτεραιτότητές σου αφήνοντας χώρο για τα πράγματα που είναι.

2  Δεν σκέφτεσαι δημιουργικά

Πιστεύεις ότι η άσκηση θέλει πολύ χρόνο. Εδώ κάνεις λάθος. Επινόησε την μικρο – προπόνηση στην καθημερινότητά σου. Είτε είσαι στη δουλειά είτε στο σπίτι μην αφήνεις τον εαυτό σου να κάθεται περισσότερο από δύο ώρες. Κάνε διαλείμματα 10 λεπτών προκειμένου να σηκώνεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα για να τεντώσεις το σώμα σου ή να κάνεις μια σύντομη ασκησούλα με ασκήσεις του σωματικού σου βάρους. Σκέψου πως 15 pushups ή sit-ups διαρκούν λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα ενώ τα jumbing jucks είναι τέλεια για να αναζωογονήσεις το σώμα σου. Επίσης:

Οι 10 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα μπορούν να γίνουν πέντε και οι άλλες πέντε που μένουν να αφιερωθούν στο τρέξιμο, το περπάτημα, το κολύμπι, τη ζούμπα, ξέρω γω..

Μείωσε τα ξενύχτια στο Facebook, το life story στο instagram και το Candy Crush και αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα.

Η προπόνησή σου μπορεί να διαρκέσει μόλις 20 λεπτά, το περπάτημα μόλις 30 λεπτά στη γειτονιά σου.

3 Δεν σκέφτεσαι θετικά

Οι ψυχολόγοι συνιστούν ότι όταν σκέφτεσαι με θετικό τρόπο μπορεί και υποστηρίζεις πιο υγιεινές επιλογές. Για παράδειγμα, κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται, «δεν έχω χρόνο για γυμναστική,» αναδιατύπωσε τη σκέψη σου. Σκέψου κάτι πιο θετικό όπως «έχω επιλέξει να κάνω τον εαυτό μου προτεραιότητα» ή, «έχω χρόνο για να να είναι υγιής, σε φόρμα” κ.λπ.

4 Δεν έχεις πρόγραμμα

Είναι πολύ δύσκολο μεταξύ εργασίας, οικογένειας και κοινωνικών υποχρεώσεων να βρεις τον κατάλληλο χρόνο για γυμναστική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι μόνο 30 λεπτά γυμναστικής 3-5 φορές την εβδομάδα μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει πιο παραγωγικό, πιο ενεργητικό και πιο υγιή. Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, αυτά τα απλά προγράμματα που σου έδιναν και στο σχολείο (τα θυμάσαι;). Γράφοντας τις υποχρεώσεις και πως κατανέμεται ο χρόνος σου θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλά κενά λευκά κουτάκια που περιμένουν να γεμίσουν. Τι περιμένεις λοιπόν;

5 Δεν πιστεύεις πως μπορείς

Μπορεί να είσαι από τους τύπους που η σχέση τους με το γυμναστήριο χαρακτηρίζεται με συνδρομές χρόνου που σταματάνε στο μήνα και με αμέτρητες δικαιολογίες προς τον εαυτό τους για να μην πάνε γυμναστήριο όπως “δεν προλαβαίνω, δεν έχω χρόνο, ότι δεν μπορώ να ξυπνήσω το πρωί”. Ποιος είναι ο σωστός αντίλογος; You don’t find time you make it. Οι δικαιολογίες έχουν εφευρεθεί για να σε κρατήσουν στη «ζώνη άνεσης» και βολικότητας. Η ζώνη άνεσης σε προστατεύει φαινομενικά από σφάλματα, αποτυχία, απογοήτευση. Όμως όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν όλα είναι βολικά: δεν συμβαίνει τίποτα!

Κάντε like στην σελίδα μας, https://www.facebook.com/My-Beautiful-Body-1419512638303220/?ref=hl για να ενημερώνεστε για θέματα υγείας, ευεξίας, ομορφιάς, αδυνατίσματος, και ψυχολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

gimnastirio

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*