ψυχολογία, ξεκούραση, ύπνος, βόλτα, χαλάρωση
Καλώς ήλθατε στο mybeautifulbody.gr
Κατηγορίες

media

Εύκολα δημιουργούμε σήμερα προβλήματα και πολύ πιο δύσκολα τα λύνουμε διότι τους προσδίδουμε πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και ενασχόληση από αυτή που συνήθως χρειάζονται, έτσι η αρνητική τους ενέργεια κυριεύει και τον πιο <τρελό και ασυγκίνητο συνειδητό όμως άνθρωπο>

Κάντε Διαγραφή σε ότι σας δυσκολεύει και Επαναφορά σε ότι σας κάνει χαρούμενους.

Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να πάρει σημαντικές αποφάσεις έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστεί σωστά μεθοδικά και λειτουργικά, αρκεί να γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο.

Μια πραγματικά αποδοτική μέθοδος για να τα καταφέρουμε σε αυτό είναι ο αναλογισμός των δεδομένων της πραγματικής παρούσας στιγμής με την μορφή της χαλάρωσης.

Πως γίνεται:

Όσο δύσκολη και αν είναι η καθημερινότητά σας όπου κι αν βρίσκεστε και αφού έχετε λίγο διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο έστω κι αν είστε όρθιοι κλείστε τα μάτια σας και βγάλτε απ’ την σκέψη σας για τουλάχιστον 20′ λεπτά όλες εκείνες τις σκέψεις που σας φορτώνουν με ένταση και άγχος. Φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς προβλήματα, υγιή ευτυχισμένο και γεμάτο ζωντάνια. Καθώς χαλαρώνεται λοιπόν σκεφτείτε όλους εκείνους τους στόχους που είχατε στην ζωή σας που για κάποιους λόγους δεν καταφέρατε να τους υλοποιήσετε και ξαναβάλτε τους σε μια καινούργια σειρά που σας αντιπροσωπεύει σήμερα. Θυμηθείτε πως ποτέ δεν είναι αργά για να χαρίσετε στα θέλω σας μια ακόμη ευκαιρία αφού ακόμη και οι πιο μεγάλες επιτυχίες συμβαίνουν συνήθως όταν χαλαρώνουμε και βλέπουμε με έναν άλλο τρόπο κι από μια άλλη οπτική γωνία τον τρόπο που μπορούμε να προσεγγίσουμε σε αυτές.

Με μόνο 5 – 20λεπτα χαλάρωσης και επανατοποθέτησης την εβδομάδα – δηλαδή ένα 20λεπτο τη ημέρα – θα διαπιστώσετε πως ξαφνικά αρχίζετε και συνειδητοποιείτε πόσο εύκολα μπορείτε να λύσετε κάποια προβλήματα που πριν σας μοιάζανε βουνά και πως κάποιες καταστάσεις στις οποίες είχατε δώσει μεγάλη βαρύτητα και αξία στην πραγματικότητα δεν την αξίζουν.

Πολύ γρήγορα μέσα στο πρώτο 20λεπτο θα διαπιστώσετε πως η αναπνοή σας είτε το θέλετε είτε όχι θα πάρει ένα πιο καλό τέμπο και θα αρχίσετε να νιώθετε όλο το σώμα σας πιο πραγματικό. Αυτό συμβαίνει διότι η επικοινωνία του εγκεφάλου μας με τα ερεθίσματα του σώματός μας χάνεται όταν κινούμαστε στον ξέφρενο ρυθμό των υποχρεώσεων και αυτό συμβάλει βέβαια στο να χάνουμε πολλές από τις υπαρκτές αισθήσεις χρήσιμες να μας κρατάνε στην πραγματικότητα και όχι στο ψεύτικο μέγεθος των σύγχρονων υποτιθέμενων προβλημάτων μας.

Όλα τα ζώα στην φύση γνωρίζουν τελείως ενστικτωδώς την μέθοδο της χαλάρωσης και αφιερώνουν σε αυτή αρκετά μεγάλο χρόνο κλέβοντας από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις σε σημείο που σε μας τους ανθρώπους να φαίνονται τεμπέλικα.

Στη πραγματικότητα τα ζώα έχουν απόλυτη διαίσθηση και συναίσθηση της παρούσας κατάστασής τους και παίρνουν αυτό που τους χρειάζεται έτσι ώστε να παραμένουν υγιή και δυνατά μιας και ο ανταγωνισμός στον κόσμο τους είναι μεγάλος και επικίνδυνος, έτσι ανακτούν όλη τους την ενέργεια μέσω της χαλάρωσης.

Η χαλάρωση του εγκεφάλου μας αποτελεί την λύτρωση σε όλες τις ψυχικές αλλά και τις σωματικές ασθένειες μιας και το πνεύμα με το σώμα βρίσκονται και κινούνται σε έναν αρμονικό κύκλο άμεσα εξαρτώμενο το ένα από το άλλο, έτσι με 1 μόνο 20λεπτο χαλάρωσης την ημέρα θα δείτε να αποκτάτε σιγά σιγά ξανά την οργανική σας ενέργεια και την ψυχική αποφασιστικότητα να σας βγάζει από πολλά σύγχρονα αδιέξοδα.

Η Αξία του ανθρώπου είναι τεράστια και πήρε αυτό το μέγεθος διότι το πνεύμα και ο νους του εξελίχθηκε χαρισματικά έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται και σε πολύ δύσκολες συνθήκες και απαιτήσεις διαχείρισης των γεγονότων και φυσικά την πρωτιά στην έμβια αλυσίδα την καρπώνεται ακριβώς από αυτό του το ταλέντο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος ξεχνά πολλές φορές την αληθινή και ουσιαστική του φύση καθώς επίσης ξεχνά το τι είναι ικανός να προσφέρει στην κοινωνία, ή ακόμη και το λόγο που υπάρχει και δημιουργεί, χάνεται και εξαντλεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του σε μικροπρέπειες και τελείως ανούσιες ενέργειες.

Ο συχνός αναλογισμός των δεδομένων στον πραγματικό χρόνο του σήμερα μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να σας χαρίσει έστω κι αν διαπιστώσετε πως ήρθε η στιγμή να αφαιρέσετε πολλά από τα δεδομένα του χθες χωρίς καμία ενοχή.

Χαλαρώστε λοιπόν καθημερινά κάνοντας έστω και με παραλλαγές τις απλές ασκήσεις του αναλογισμού των δεδομένων και νιώστε τον πραγματικό σας προορισμό κατατάσσοντας την πολύτιμη ύπαρξή σας στο ψηλότερο σκαλοπάτι της δικής σας κοινωνίας, μιας κοινωνίας που σας χρειάζεται δυνατούς ξέροντας ποιοι πραγματικά είστε και τι θέλετε. 

Σχόλια: 0
Χωρίς Σχόλια
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με το * είναι απαραίτητα*